Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
30 g ziaren słonecznika
-
10 g mięty, świeżej
-
10 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g ziemniaków, ugotowanych pokrojonych w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1122 mg
Białko
8 g
Kalorie
1555 kJ /
372 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie ziemniaków w wodzie
55 Min
Wieżyczki z czarnego ryżu
55 Min
Nadziewany kurczak na Varomie
1 Std. 45 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 Min
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 Std. 20 Min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 50 Min
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 Min
Warzywa gotowane na parze
35 Min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 Min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 Min
Parowane warzywa z parmezanowym dipem
35 Min