Wersje kompatybilne
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ziaren słonecznika
- 10 g mięty, świeżej
- 10 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g ziemniaków, ugotowanych, pokrojonych w 2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1555 kJ / 372 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1122 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczarki duszone ze śmietaną
30min
Warzywa gotowane na parze
35min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30min
Kalafior z purée z groszku
40min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 40 Min
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45min
Jajecznica z kiełbasą na parze
30min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min