Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
30 g ziaren słonecznika
-
10 g mięty, świeżej
-
10 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g ziemniaków, ugotowanych pokrojonych w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1122 mg
Białko
8 g
Kalorie
1555 kJ /
372 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 godz.
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Sardynki w paczuszkach z sałatką z fasoli szparagowej
1 godz.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min