
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
ziaren słonecznika30 g
-
mięty, świeżej10 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
ziemniaków, ugotowanych pokrojonych w 2 cm kostkę400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
372 kcal /
1555 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1122 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz z seitanu, ziemniaków i marchewki
1 godz. 20 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1 godz.
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 15 min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Kalafior z purée z groszku
40 min