Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
15 g koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
500 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
700 g kefiru
-
200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
350 g ziemniaków, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
30 - 40 g zielonych oliwek, bez pestek
-
20 - 30 g kaparów, konserwowych (opcjonalnie) odsączonych z zalewy
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
20 g oliwy z oliwek
-
6 jajek ugotowanych na twardo
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
896.7 mg
Białko
12.5 g
Kalorie
1114.3 kJ /
264.5 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
21.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Chłodnik
10 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Sałaciorka
50 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min