Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 150 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
- 150 g cukinii, pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
- 150 g marchewki, pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli
-
300
g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
lub 300 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym - ½ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
- 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 szczypta cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 112.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 533 mg
Alternatywne przepisy
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 Min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2 godz. 10 min
Curry z krewetkami i ryżem
35 min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35 min
Gulasz z owoców morza z ryżem
30 Min
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 Min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 Min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 Min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 Min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 Min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min