Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw

Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw

4.4 259 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 150 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 150 g cukinii pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
  • 150 g marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 300 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych osuszonych ręcznikiem papierowym
    300 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
  • 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 szczypta cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 256 kcal / 1071 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 112.5 g
Sód 533 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...