Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
150 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
150 g cukinii pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
-
150 g marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
300 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym300 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych osuszonych ręcznikiem papierowym
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 szczypta cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
533 mg
Białko
11.8 g
Kalorie
1071 kJ /
256 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
112.5 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 Min
Makaron udon z krewetkami
30 Min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 Min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 Min
Curry z krewetkami i ryżem
35 Min
Krewetki w sosie maślanym
25 Min
Delikatne rumienienie krewetek
15 Min
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 Min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 Min
Sałatka z pęczakiem, krewetkami i ananasem
1 Std. 20 Min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 Min
Bowl z ryżem i łososiem
50 Min