Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g d'oignon, coupé en deux
- 1000 g de courgettes, coupées en dés
-
1
c. à café d'origan déshydraté
lub 1 c. à café d'origan frais - 15 g de beurre
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de crème fraîche
-
80
g bleu d'Auvergne
lub 80 g de fromage à pâte persillée (bleu) - 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 646 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de laitue
35min
Soupe de panais
35min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Potage au poireau
30min
Crème de chou-fleur
30min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55min
Crème de petits pois
40min
Crème de chou-fleur
40min
Crème d'endive au colombo
30min
Velouté de carotte, pomme et curry
50min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Crème de carotte
30min