Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)

Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)

3.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 15 min
36 morceaux

Składniki

Pâte à biscuits
  • 70 g de sucre roux
  • 115 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 1 œuf de gros calibre
  • 170 g de sirop d'érable
  • 170 g de mélasse
  • 2 c. à thé de gingembre en poudre
  • 2 c. à thé de cannelle en poudre
  • ⅛ c. à thé clou de girofle en poudre
  • 1 pincée de poivre noir moulu (opcjonalnie)
  • 450 g de farine blanche
  • 60 g de cacao en poudre
  • ½ c. à thé de sel
  • ¼ c. à thé de levure chimique
  • ⅛ c. à thé de bicarbonate de soude
Glaçage royal
  • 200 g de sucre à glacer
  • 1 blanc d'œuf de gros calibre
  • 1 c. à thé d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 130 kcal / 544 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 44 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...