Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à biscuits
- 70 g de sucre roux
- 115 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 œuf de gros calibre
- 170 g de sirop d'érable
- 170 g de mélasse
- 2 c. à thé de gingembre en poudre
- 2 c. à thé de cannelle en poudre
- ⅛ c. à thé clou de girofle en poudre
- 1 pincée de poivre noir moulu (opcjonalnie)
- 450 g de farine blanche
- 60 g de cacao en poudre
- ½ c. à thé de sel
- ¼ c. à thé de levure chimique
- ⅛ c. à thé de bicarbonate de soude
Glaçage royal
- 200 g de sucre à glacer
- 1 blanc d'œuf de gros calibre
- 1 c. à thé d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 544 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 44 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits chocolatés au beurre
1 Std.
Gâteau Aloha aux carottes
1 Std. 20 Min
Shortcake canadien aux fraises
30 Min
Fudge rapide au chocolat et aux amandes
2h 15min
Barres Nanaimo
3小时 5 分钟
Tarte au sucre
45min
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2h 20 min
Brioches du Carême
1hod. 55min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 godz. 35 min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4h 40min
Soupe aux pois
2h 10min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1 Std.