Pain blanc et toutons de Terre-Neuve (Frybread)

Pain blanc et toutons de Terre-Neuve (Frybread)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
16 portion

Składniki

Pâte
  • 45 g de sucre
  • 115 g d'eau température ambiante
  • 30 g de beurre non salé
  • 2 ¼ c. à thé de levure boulangère sèche
  • 255 g de lait entier température ambiante
  • 595 g de farine tout usage
  • 2 c. à thé sel
  • de beurre non salé pour graisser
  • de farine tout usage à dépoussiérer
Toutons
  • 255 g d'huile végétale à frire
Pain
  • de beurre non salé ramolli à température ambiante
  • de beurre non salé pour servir
  • de mélasse pour servir
  • de sucre à glacer pour servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 330.6 kcal / 1383.2 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 251.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...