Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tuiles à la pistache
- 125 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 120 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 25 g de beurre
- 70 g de farine de blé
Le sorbet à la quetsche
- 50 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 600 g de quetsches surgelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1569.2 kJ / 372.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Soupe de prunes et glace à la cannelle
4h 45min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10min
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12óra 45p
Tartelettes aux quetsches
45min
Streusel
2h
Gâteau aux quetsches
45min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Gâteau au vin rouge
1h
Spätzles aux girolles
50min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min