Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tuiles à la pistache
- 125 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 120 g de sucre en poudre
- 2 blancs d'œufs
- 25 g de beurre
- 70 g de farine de blé
Le sorbet à la quetsche
- 50 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 600 g de quetsches surgelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1569.2 kJ / 372.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Streusel
2h
Bredele à la noisette
1h
Tarte à la rhubarbe meringuée
14hod. 15min
Soupe de quetsches et glace à la cannelle
12h 45min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45 min
Tarte au fromage blanc et coulis de fruits rouges
1h 15min
Gâteau aux quetsches
45min
Kougelhopf
2hod. 55min
Spätzles aux girolles
50min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Tartelettes aux quetsches
45min