Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les financiers
- 85 g de beurre (75 g coupés en dés et 10 g pour les moules)
- 40 g d'amandes en poudre
- 25 g de farine
- 80 g de blancs d'œufs (2 à 3 blancs env.)
- 60 g de sucre en poudre
Les sabayons
- 110 g de sucre en poudre
- 60 g de vin blanc
- 20 g de liqueur d'amande, type amaretto
- 6 jaunes d'œufs
- 10 feuilles de menthe fraîche, ciselées
- 400 g de fraises, coupées en deux
- 250 g de framboises
- 125 g de groseilles rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1692 kJ / 405 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon classique
15 Min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15 Min
Minitartes fines nectarine-pistache
1h 25min
Magrets de canard, sauce aux myrtilles
1 godz. 10 min
Carpaccio de saint-jacques et crème au cresson
2h 35min
Sabayon aux raisins
15 Min
Asperges sauce mousseline
1h
Crème brûlée au champagne
2h 25min
Sabayon sucré
30 min
Sabayon de fruits exotiques
30 min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 Std.