
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les financiers
- 85 g de beurre (75 g coupés en dés et 10 g pour les moules)
- 40 g d'amandes en poudre
- 25 g de farine
- 80 g de blancs d'œufs (2 à 3 blancs env.)
- 60 g de sucre en poudre
Les sabayons
- 110 g de sucre en poudre
- 60 g de vin blanc
- 20 g de liqueur d'amande type amaretto
- 6 jaunes d'œufs
- 10 feuilles de menthe fraîche ciselées
- 400 g de fraises coupées en deux
- 250 g de framboises
- 125 g de groseilles rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 405 kcal / 1692 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 40 g