Urządzenia i Akcesoria
Krem z suszonych grzybów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
50 - 60 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
-
500 g gorącej wody
-
230 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g masła
-
2 ząbki czosnku
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
150 - 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
690.2 mg
Białko
4 g
Kalorie
813 kJ /
194.2 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
16.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kurek
40 min
Zupa grzybowa z białą fasolą
35 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem z borowików
1 godz. 30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa cebulowa
1 godz.