Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
- 2000 - 2200 g cukinii, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 600 g wody
-
3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g masła
- 120 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 928 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 Std. 10 Min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Zupa krem z pomidorów
40 Min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 Min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 Min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 Min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 Min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 Std.
Zupa krem z dyni z curry
35 min