Urządzenia i Akcesoria
Kuloodporna kawa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
2 porcje
Składniki
-
20 g ziaren kawy (najlepiej 100% arabiki)
-
340 g wody
-
10 - 50 g masła klarowanego, (patrz wskazówka)10 - 50 g masła
-
10 - 20 g oleju kokosowego nierafinowanego
-
1 szczypta cynamonu, mielonego1 szczypta kardamonu, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
12.2 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
868.2 kJ /
207.5 kcal
Tłuszcz
19.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
14.2 g
Węglowodany
7.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dalgona coffee mocha (kawa po koreańsku z kakao)
10 min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Grzaniec kawowy (Café Disaronno)
10 min
Lody z pasty z fasoli adzuki (anko)
10 godz. 10 min
Gorąca herbata z mlekiem po malezyjsku
15 min
Irish coffee
20 min
Latte piernikowe
50 min
Kawa po irlandzku (Irish Coffee)
20 min
Złote mleko z kurkumą
10 min
Rozgrzewający napój z kurkumą i imbirem
10 min
Kawa parzona
20 min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 min