Urządzenia i Akcesoria
Ryba na parze z sosem pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
800 - 1000 g filetów z białej ryby świeżych, ze skórą (4 szt.), np. dorsza, morszczuka
-
500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, przekrojonej na pół500 g zielonej fasolki mamut, świeżej przekrojonej na pół
-
majonez (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
1 łyżeczka szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
32.7 g
Kalorie
1174.4 kJ /
280.5 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 Std. 20 Min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 Min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 Min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 Std.
Ryba z sosem pomidorowym
30 Min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 Min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 Min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Ryba z warzywami na parze
1 Std. 15 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min