
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów i bananów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g bananów, dojrzałych pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
500 g wody
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
ser parmezan w płatkach, do dekoracji
-
ziarna słonecznika uprażone na patelni, do posypania
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
241.3 kcal /
1010 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
330.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min