Urządzenia i Akcesoria
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
200 g białej rzodkwi pokrojonej na kawałki
-
140 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
40 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki cukru
-
¾ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 porcje
Sód
1201 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1356.5 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
169 g
Błonnik
19.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
55.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SURÓWKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z białej kapusty z sosem rzodkiewkowym
10 min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min