Surówka z białej rzodkwi z marchewką

Surówka z białej rzodkwi z marchewką

4.1 191 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 200 g białej rzodkwi pokrojonej na kawałki
  • 140 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 150 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 40 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki cukru
  • ¾ łyżeczki soli

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 324 kcal / 1356.5 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 169 g
Węglowodany 55.7 g
Błonnik 19.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 1201 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...