Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 2 mm krążki
- 200 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 2 - 3 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- ½ - 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 186.7 kJ / 44.6 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Surówka z selera na słodko
15min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z marchewki i pora
15min
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15min
Surówka z kalarepy (TM5)
15min