![Surówka z kalarepy i marchewki Surówka z kalarepy i marchewki](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/154bcba6-52c6-4f38-a61b-1647c45a315c/Derivates/45a36491-cd83-4c4e-bd7a-29374221e5f2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pora, tylko białej części, pokrojonego w 2 mm krążki
- 200 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 120 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 2 - 3 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- ½ - 1 łyżka cukru (opcjonalnie)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 186.7 kJ / 44.6 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.5 g