
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kalarepy i marchewki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
pora tylko białej części, pokrojonego w 2 mm krążki80 g
-
kalarepy pokrojonej na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki120 g
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego2 - 3 łyżki
-
cukru (opcjonalnie)½ - 1 łyżka
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 - 2 łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
44.6 kcal /
186.7 kJ
Białko
1.4 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
7.7 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZONOWE SAŁATKI
10 Przepisów
Polska
Polska