Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Makaron
- 100 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i makaronu
- 1 jajko
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Krewetki
- 30 g oliwy z oliwek
- 250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki papryki, mielonej
- ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
Gotowanie makaronu i serwowanie
- sól, ilość do gotowania makaronu
- woda, ilość do gotowania makaronu
- 80 g czerwonego pesto (patrz wskazówka)
- bazylia, świeża, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4444 kJ / 1064 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 Min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 Min
Zupa krem z groszku z kalmarami i pomidorkami koktajlowymi
50 Min
Paella z owocami morza
50 Min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 Std. 30 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Ryż z owocami morza i chorizo
1u. 5min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 Min
Ravioli z krewetkami
1h 40min
Risotto z owocami morza
1u. 5min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2h