Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Makaron
- 100 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i makaronu
- 1 jajko
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Krewetki
- 30 g oliwy z oliwek
- 250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
- ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki papryki, mielonej
- ½ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
Gotowanie makaronu i serwowanie
- sól, ilość do gotowania makaronu
- woda, ilość do gotowania makaronu
- 80 g czerwonego pesto (patrz wskazówka)
- bazylia, świeża, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 4444 kJ / 1064 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 115 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Czerwone pesto
5 min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Zupa z krewetkami i makaronem (dla dzieci)
25 min
Koncentrat bulionu cielęcego w kostkach
55min
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
10 Min
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
5 min