Urządzenia i Akcesoria
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
450 g
Składniki
-
360 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
30 g miodu
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego½ - 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
8.7 g
Kalorie
2329.7 kJ /
556.4 kcal
Tłuszcz
36.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
80.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Masa maślana
5 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min