Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- 30 g miodu
-
½ - 1
łyżeczka kardamonu, mielonego
lub ½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 10483.7 kJ / 2504 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 361 g
- Tłuszcz
- 163 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache czekoladowy
3 Std. 20 Min
Pistacjowe chantilly
4h 40min
Crème pâtissière
2 godz. 35 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 Min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Ganasz czekoladowy
20 Min
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 Min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 Min
Masa maślana
5 Min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min