
Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 8 godz.
16 sztuk
Składniki
Konfitura figowa
-
fig, suszonych pokrojonych na kawałki100 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego100 g
-
miodu30 g
Krem cytrynowy (lemon curd)
-
listek żelatyny (1,7 g)1
-
woda do namoczenia żelatyny
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 cytryn)100 g
-
jajka2
-
cukru60 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
Krem waniliowy
-
listki żelatyny (1,7 g każdy)2
-
woda do namoczenia żelatyny
-
laska wanilii1
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki150 g
-
śmietany, 36% tłuszczu500 g
Kruszonka
-
migdałów, w płatkach40 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej50 g
Ciasto parzone
-
mleka180 g
-
masła pokrojonego na kawałki110 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
mąki pszennej130 g
-
jajka3
Składanie ptysiów
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
397.5 kcal /
1663.2 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
29.3 g
Węglowodany
29.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
17.2 g
Sód
120.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska