![Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6CD7B943-F8D2-4D25-A4EE-DB138F42F9FB/Derivates/51085524-D92C-4F6C-BAB9-2CAF724ED5D1.jpg)
Wersje kompatybilne
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tagliatelle
- 10 g di foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina
- 3 uova
Sugo di olive e pomodori
- 70 g di pecorino Romano, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
-
400
g di pomodori, tipo San Marzano, senza pelle e a cubetti (2-3 cm)
lub 400 g di pomodori pelati, senza pelle e a cubetti (2-3 cm) - 1 rametto di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 120 g di olive nere denocciolate a metà
- 1200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2929 kJ / 700 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 86.9 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 Min
Penne alla puttanesca
35 Min
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1h 25min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 Std.
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 Std. 30 Min
Sugo all'arrabbiata
20 Min
Sugo alla puttanesca
45 Min
Sugo al tonno
45 Min
Gnocchi al pomodoro
1 Std. 30 Min