Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)

Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)

3.5 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • di finocchietto selvatico fresco, pulito e asciutto
    150 g
  • di acqua
    1000 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di cipolla a pezzi
    70 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • filetti di acciuga sott'olio
    4
  • di sardine fresche, intere eviscerate e pulite
    350 g
  • di pepe nero macinato fresco
    1 pizzico
  • di pasta secca tipo bucatini
    350 g
  • di zafferano in polvere
    2 bustine
  • di pinoli
    50 g
  • di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 654 kcal / 2736 kJ
Białko 34.4 g
Tłuszcz 24.9 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...