![Pasta con le sarde (Pasta chi sardi) Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4BF59A04-5865-40D7-8154-C620C3EB2188/Derivates/FF687464-BB96-4178-BACB-67906B67FC13.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di finocchietto selvatico fresco, pulito e asciutto
- 1000 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 350 g di sardine fresche, intere eviscerate e pulite
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 350 g di pasta secca tipo bucatini
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 50 g di pinoli
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2736 kJ / 654 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35min
Caponata di pesce spada e melanzane
1h 30min
Cous cous di pesce alla trapanese
3h 30 min
Sarde a beccafico
35min
Linguine al nero di seppia
45min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Pane nero siciliano
8 godz. 50 min
Cassata siciliana (per 1 persona)
1h 30min
Pane siciliano
2h 45min
Cavati con le fave
13h 20 min
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50 Min
Panelle
1 Std. 25 Min