Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di finocchietto selvatico fresco, pulito e asciutto
- 1000 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di cipolla a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 4 filetti di acciuga sott'olio
- 350 g di sardine fresche, intere eviscerate e pulite
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 350 g di pasta secca tipo bucatini
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 50 g di pinoli
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2736 kJ / 654 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Triglie in salsa piccante
30 Min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50 Min
Sarde a beccafico
35 Min
Macco di fave messinesi con calamari
50 Min
Polpette di sarde con verdure agrodolci
50 Min
Spaghetti con pecorino e fave
40 Min
Iris siciliani
4 godz. 10 min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Linguine al nero di seppia
45 Min
Sfinciuni
3 godz. 30 min
Panelle
1 godz. 25 min