Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di pinoli
- ½ spicchio di aglio
- 80 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate delicatamente
- 130 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 250 g di patate a pezzi (1-2 cm)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 400 g di pasta secca tipo trenette o tipo linguine
- 100 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle alle olive e mozzarella
30 分钟
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Tagliatelle mediterranee
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30 分钟
Trofie alle castagne con pesto, patate e fagiolini
1h 40min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Spaghetti al tonno
40min
Maltagliati pomodori e mandorle
45min
Tubettini al pesto con fagiolini e patate
55min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min