![Trenette al pesto Trenette al pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/915F1C3E-7751-4392-9D81-1DA59E2E8306/Derivates/1FC65742-B779-4549-AD06-64C18B181494.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di pecorino a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di pinoli
- ½ spicchio di aglio
- 80 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate delicatamente
- 130 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 250 g di patate a pezzi (1-2 cm)
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 400 g di pasta secca tipo trenette o tipo linguine
- 100 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Spaghettini ai peperoni
50min
Linguine alla carbonara di zucchine
30min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25min
Pasta di mais risottata al pomodoro (senza glutine)
35min
Bavette pancetta e finferli
40min
Penne in crema di gambi
35min