Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
-
300
g di funghi freschi pinolini, a pezzi (peso netto)
lub 300 g di funghi porcini freschi, a pezzi (peso netto) - 100 g di pane raffermo a pezzi
- 40 g di pecorino a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 2 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- olio di arachidi per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Cordon bleu di melanzana
1h
Champignon ripieni al forno
1h
Polpette di funghi
1h
Tortini di broccoli e pancetta
50 Min
Polpette di melanzane e noci
1h
Uova al funghetto
40 Min
Crocchette di melanzane
35 Min
Funghi ripieni di feta e spinaci
35 Min
Rotolo di patate con salmone affumicato
1h 10min
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40 Min
Sformatini di patate e funghi (vegan)
1h 10min
Funghi champignon ripieni
1 Std. 5 Min