Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 scalogno a metà
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 carciofi, la parte tenera a fettine
- 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 300 g di gamberi di media grandezza, sgusciati a pezzetti
- 1500 g di acqua
- 350 g di pasta secca tipo tagliolini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti al polpo
1h 10 min.
Fusilli risottati alle seppie
40 min.
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 min.
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Tagliolini al sugo di spada
30min
Linguine ai gamberoni
30min
Linguine con scampi al limone
20 min.
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5 min.
Spaghetti cozze e gamberi
25 min.
Penne al ragù di polpo
1h
Penne al sugo di calamari
40 min.
Pasta risottata alle vongole
1h