![Tagliolini con gamberi e carciofi Tagliolini con gamberi e carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9507A770-F910-4577-B6E5-7BA911B10539/Derivates/7FED3639-55CA-4F90-9B00-FDCFA3913C89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 scalogno a metà
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 3 carciofi, la parte tenera a fettine
- 2 cucchiaini di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 300 g di gamberi di media grandezza, sgusciati a pezzetti
- 1500 g di acqua
- 350 g di pasta secca tipo tagliolini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavatelli ai frutti di mare
1 Std.
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50 Min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35min
Frittatine di mare
35min
Bavette con scampi all'arancia
15 Min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 Min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Farfalle pesto e gamberi
20 min
Penne al ragù di polpo
1 Std.
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50 Min
Risotto gamberi e carciofi
30 Min