![Stufato di piselli e carciofi Stufato di piselli e carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9BBC43AC-7500-49D9-B3F4-F2B289A23FAD/Derivates/9FB4BA9A-6366-4427-B177-787ED6A5BE51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla
- 50 g di pancetta a cubetti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di cuori di carciofo romano, in quarti
- 450 g di piselli freschi
- 4 foglie di lattuga romana, a listarelle
- 200 g di acqua
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 931 kJ / 222 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 14.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di carciofi
35 Min
Favata sarda
1 Std.
Carciofi ripieni
50 Min
Fave al guanciale
35 Min
Zuppa di fave
50 Min
Zuppa di patate e carciofi
1 Std.
Zuppa di ceci e cicoria
1 Std.
Zuppa di bietole
35 Min
Fave in umido
1 Std.
Fagioli in umido
1 Std. 30 Min
Lenticchie in umido
1 Std. 30 Min
Ceci in umido
1 Std. 30 Min