Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de noisettes décortiquées
- 60 g de sucre en poudre
- 200 g de lait concentré sucré
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
-
480
g d'oreillons d'abricot surgelés, préalablement décongelés
lub 480 g d'oreillons d'abricot au sirop, en conserve, égouttés (1 grosse boîte)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1865.3 kJ / 445.5 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 96.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12h
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Palets au chocolat, crêpes dentelle et cacahuètes
1 godz. 15 min
Crème au praliné
2h 20min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1h 25min
Clafoutis poire-speculoos
45 min
Flan aux pommes
50min
Grand financier à la noisette
55min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Pasteras aux pommes
25min
Flan pâtissier au chocolat
3h
Far aux pommes
1 godz.