Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de noisettes décortiquées
- 60 g de sucre en poudre
- 200 g de lait concentré sucré
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
-
480
g d'oreillons d'abricot surgelés, préalablement décongelés
lub 480 g d'oreillons d'abricot au sirop, en conserve, égouttés (1 grosse boîte)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1865.3 kJ / 445.5 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 96.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cobbler aux poires et crème de cassis
1sa 10 dk
Le vendômois
5h
Crumble Fraises et amandes
35min
Carré aux fraises
13h 15min
Grand financier à la noisette
55min
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Biscuits aux figues
1h 15min
Paris-Deauville
12h
Entremets ananas aux petits-beurre
3sa 15 dk
Crème au café
2h 30min
Flan aux pommes
50min
Far aux pommes
1h