Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre
- 8 pommes reinettes (1000 g env.), coupées en huit
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille et un récipient d'eau froide)
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 400 g de crème liquide 35% m.g. (dont 250 g très froids)
- 6 œufs
- 500 g de lait
- ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 80 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2065.6 kJ / 498.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 124.6 mg
Alternatywne przepisy
Soufflé au munster et au cumin
1h 10min
Entremets ananas aux petits-beurre
3h 15min
Gâteau aux trois laits
2h
Moelleux coco et cœur coulant chocolat
2h 30min
Feuilleté de brie, ananas, pomme et noix
55min
Crème brûlée au champagne et biscuits roses de Reims
3h
Bûche banane-cacahuète
4 Std.
Tarte à l'ananas
3h
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 godz. 35 min
Entremets aux pommes à la vanille
4 Std. 40 Min
Charlotte aux framboises
3 Std. 40 Min
Délice pomme-speculoos
12 godz.