Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 50 g d'eau
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 100 g d'œufs de lump rouges (en réserver un peu pour la décoration)
- ½ zeste de citron jaune, émincé finement
- 4 brins d'aneth frais, équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 238 kJ / 57.1 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 101.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de poissons aux légumes
6 godz. 30 min
Roulé à la tomate
2 godz.
Tartelettes fines aux pommes et foie gras
1h 20min
Bûche de la mer
13h
Petits cakes à la tomate farcie
40min
Avocat créole
25min
Mini-éclairs aux chèvre, sardines et olives
1 godz. 15 min
Pain de saumon
1h 20min
Terrine de saumon aux épinards
2 godz.
Minicannelés au chorizo
12 Std.
Terrine de poisson
1 godz.
Cannelés au jambon
13h