Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 50 g d'eau
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de poivre blanc moulu
- 100 g d'œufs de lump rouges (en réserver un peu pour la décoration)
- ½ zeste de citron jaune, émincé finement
- 4 brins d'aneth frais, équeutés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 238 kJ / 57.1 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 101.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquille Saint-Jacques gratinée
45 dk
Bouchées aux chorizo et poivron
1h 15min
Cassolette d’escargots et champignons sautés – tartine de pain grillé
25 min
Crackers aux crevettes
30 Min
Escargots aux rillettes de maquereau fumé
1sa
Langues de chat aux rillettes de saumon
1sa
Pâté de Pâques
2h
Mini-éclairs aux chèvre, sardines et olives
1h 15min
Rillettes de maquereau
1 godz. 30 min
Pâté lorrain
15h 30min
Fouace
3 Std. 15 Min
Minitartelettes fines tomates et comté
1h 15min