Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gaspacho
- 1 cube de bouillon de légumes
- 650 g d'eau
- 3 avocats, bien mûrs
- 1 citron vert, zeste et jus
- 40 g d'oignon
- 1 gousse d'ail
- 2 brins de persil frais
- 1 brin de menthe fraîche
- 5 g de vinaigre de framboise
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
La garniture
- 2 c. à soupe de crème fraîche
- 2 brins de persil frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 850 kJ / 206 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho concombre, cumin et gouda
10min
Gaspacho concombre-feta
10min
Gaspacho tomates ananas
1h 5min
Gaspacho de melon, pancetta grillée, pignons et basilic
55 min
Velouté glacé de concombre au lait de coco
3h 30min
Gaspacho mangue-avocat
10min
Gaspacho fenouil et pomme granny-smith
15 Min
Velouté de concombre aux noix
10min
Gaspacho de concombre aux fraises
45 min
Gaspacho de betterave
10min
Gaspacho de melon
10min
Gaspacho concombre et pomme
10min