Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de beurre
- 1 branche de céleri, coupée en morceaux
- 800 g de bulbes de fenouil, coupés en morceaux
- 150 g de pommes de terre, coupées en dés
- 1 cube de bouillon de légumes
- 800 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 - 4 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 466 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de fenouil à la carotte blanche
40 min
Soupe de laitue
35 min
Crème de courgette au bleu
25 min
Soupe de panais
35 min
Velouté aux saveurs marocaines
35 min
Velouté poivron rouge-citron vert
20 min
Potage au poireau
30 min
Velouté de fenouil
50 min
Crème d'endive au colombo
30 min
Velouté carotte-betterave
35 min
Velouté de carotte, pomme et curry
50 min
Velouté de topinambour
45 min