Wersje kompatybilne
Gaspacho melon-gingembre, gressins et jambon de Parme
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de chair de melon, coupée en morceaux
- 1 tranche de gingembre frais, râpé (2 cm env.)
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 tranches de jambon cru, type Parme et fines (100 g env.)
- 6 gressins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 546 kJ / 128 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho concombre-feta
10 min
Gaspacho indien
2h
Velouté glacé de concombre au lait de coco
3h 30min
Gaspacho mangue-avocat
10 min
Gaspacho fenouil et pomme granny-smith
15min
Gaspacho concombre-vinaigre balsamique et glace chèvre-poivre de Sichuan
12h
Soupe froide de concombre au basilic
10 min
Gaspacho tomate-pastèque au balsamique
25 min
Gaspacho de melon
10 min
Gaspacho d'avocat au citron vert
15min
Gaspacho concombre et pomme
10 min
Gaspacho de tomate
20 min