Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de mangue mûre
- 25 g d'oignon nouveau
- 160 g d'avocat bien mûr, et 1 tranche pour la finition
- 300 g de jus d'orange (3 oranges env.)
- 20 g d'huile de pistache
- 1 c. à soupe de vinaigre d'agrumes
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 pincées de piment d'Espelette en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 508 kJ / 121 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Gaspacho indien
2 godz.
Soupe de mangue au sirop d'érable et anis vert
15min
Gaspacho tomates ananas
1h 5 min
Gaspacho poivron-framboise
10min
Gaspacho asiatique
15min
Velouté glacé de concombre au lait de coco
3 Std. 30 Min
Gaspacho melon-gingembre, gressins et jambon de Parme
2 godz.
Velouté de châtaignes parfumé à la clémentine
25min
Gaspacho tomate-pastèque au balsamique
25min
Gaspacho sucré-salé
5 min
Gaspacho de melon
10min
Gaspacho d'avocat au citron vert
15min