
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pains au lait
- 450 g de farine à pain et plus pour travailler la pâte
- 295 g de lait
- 15 g de levure fraîche
- 40 g de beurre en morceaux, et plus pour graisser
- 40 g de sucre
- 2 pincées de sel
Décor et finitions
- 50 g de chocolat noir 70% en morceaux
- de la confiture de fraises mélangée, selon vos goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 132 kcal / 554 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 1.1 g