Feuilleté à la crème rosée

Feuilleté à la crème rosée

5.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
2 morceau

Składniki

Crème pâtissière
  • 115 g de sucre
  • 45 g de fécule de maïs
  • 225 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
  • 225 g de lait entier
  • 3 œuf de gros calibre
  • ⅛ c. à thé de sel
  • 1 de gousse de vanille
  • 140 g de vin pétillant rosé
  • 60 g de beurre non salé coupée en morceaux
  • 1 - 2 gouttes colorant alimentaire rouge (opcjonalnie)
Pâte feuilletée
  • 1 feuille pâte feuilletée décongelé
Assemblée
  • 225 g de framboises fraîches
    225 g de fraises
  • de sucre à glacer à dépoussiérer

Wartości odżywcze na 2 morceau

Kalorie 4031.3 kcal / 16867 kJ
Białko 65.6 g
Tłuszcz 265.7 g
Węglowodany 331.4 g
Błonnik 28.9 g
Tłuszcz nasycony 116.9 g
Sód 1446.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...