Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de beurre, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
-
½
c. à café de sucre vanillé, fait maison
lub ¼ c. à café d'extrait naturel de vanille - 50 g d'eau
La garniture
- 1000 g pomme (tout type), type Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin ou Gravenstein
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 1001.9 kJ / 239.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 50.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux prunes (TM6)
1h 15min
Gâteau petit-déjeuner
40min
Croquettes de thon
1hod. 30min
Cake pesto et tomates séchées
40min
Tortilla de pomme de terre au chorizo
50min
Turbot sauce salsa
Brak ocen
Riz et porc aux cinq épices
50min
Mille-feuille chocolat-caramel
Brak ocen
Cuisson du riz long blanc
35min
Galette des Rois à la frangipane
50min
Poisson au four à la grecque et boulgour
1hod. 30min
Tarte aux poires et au brie
1h 10min