Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure fraîche
- 250 g de farine de blé
- 600 g d'eau
- 15 g de sucre
- 300 g de potimarron, en morceaux
- 300 g de farine à pain, type Manitoba
- 50 g de lait
- 50 g de beurre, en morceaux
- 15 g de sel
- de farine de blé, pour travailler la pâte
- 1 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 75.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre pur
11 godz.
Pain aux cinq graines
50min
Cheesecake au tofu soyeux
4h
Cabillaud mijoté à l'italienne avec pommes de terre vapeur
50min
Cake aux abeilles avec glaçage
1 Std. 25 Min
Biscuits d'amour aux fraises
1 Std. 10 Min
Biscuits aux amandes
1h
Quiche d'Halloween
2h
Pain de campagne
2h
Pain d'épeautre et de blé
12 godz.
Gâteau aux carottes argovien
2h
Mon pain de campagne maison
4h 40min