Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Premier jour
- 300 g de pommes bio, coupées en quatre et évidées (env. 2 pommes)
- 140 g d'eau, filtrée
-
200
g de farine à pain (voir Conseil)
lub 200 g farine de blé complet
Deuxième jour
- 140 g d'eau, filtrée
-
140
g de farine à pain (voir Conseil)
lub 140 g farine de blé complet
Troisième jour
- 140 g d'eau, filtrée
-
140
g de farine à pain (voir Conseil)
lub 140 g de farine de blé complet
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2000.7 kJ / 478.2 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 98.6 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 7.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Pain de campagne au levain
28 godz. 10 min
Trempette de poivrons (muhammara)
1 Std.
Pains longs noix de pécan et raisins
4h 30min
Pain croustillant à l’épeautre
2h
Beurre
40 Min
Pain au romarin méditerranéen
1h 55min
Coupelles au chocolat et beurre d'arachides
1h 5min
Pain au levain aux olives
Keine Bewertungen
Baguettes au levain
15h
Petits pains mollets
2 godz. 15 min
Riz Rouge Tex-Mex
1 Std.