Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de mûres
- 20 g d'eau
- 600 - 800 g de sucre en poudre (même quantité que le jus filtré)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1068.3 kJ / 255.3 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1.4 mg
Alternatywne przepisy
Gelée de groseille
35min
Chausson à la confiture de prunes
1h
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2 godz. 40 min
Curd à la groseille
20min
Confiture de myrtilles
1 godz. 45 min
Confiture de fruits rouges
1h
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Petits pains façon bretzel
2h
Confiture de mûres et de poires
45min
Compote de rhubarbe sur sablé breton, glace au fromage blanc
4 Std.
Confiture d’abricots
45min
Confiture de mirabelles
1 Std. 20 Min