Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 240 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 250 g de mascarpone
- 500 g de pêches surgelées (voir "Conseil(s)")
- 2 blancs d'œufs
- 16 petites meringues (dont 8 émiettées)
- 500 g d'abricots surgelés (voir "Conseil(s)")
Le jour même
- amandes effilées et grillées, pour la finition
- coulis de fruits, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2248.5 kJ / 534.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 73.6 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 57.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nougat glacé et son coulis de fruits rouges
12j 30 menit
Bavarois pêche et fruits d'été
12h 45min
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2u. 40min
Royal à la mousse de cassis
8h 30 min
Bûche roulée chocolat-café, cœur praliné-chocolat
3h
Dacquoise aux fruits rouges
3 godz. 55 min
Le drômois
12h 45min
Pannacotta façon cappuccino
4h 30 min
Entremets aux pommes à la vanille
4h 40min
Vacherin glacé à l'abricot
4h 30 min
Tiramisu aux abricots et au miel
4h 40min
Entremets façon tiramisu
5 godz.