Velouté de topinambour
TM5 TM31 TM6

Velouté de topinambour

4.9 (413 ocen)

Składniki

  • 75 g d'oignon, coupé en deux
  • 20 g de beurre
  • 600 g de topinambours, coupés en dés
  • 600 g d'eau
  • 1 pincée de bicarbonate de sodium
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 5 brins de ciboulette fraîche, ciselés

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
679 kJ / 163 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy