Velouté d'épinards au chèvre

Velouté d'épinards au chèvre

4.1 162 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 50 g d'échalotes
  • 20 g de beurre
  • 700 g d'eau
  • 350 g de pommes de terre coupées en dés
  • 700 g d'épinards frais équeutés
  • 100 g de fromage de chèvre en bûche et 6 tranches fines pour la finition
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 169 kcal / 709 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...