Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 pommes, épépinées et coupées en huit
- 250 g de céleri-rave, détaillé en cubes
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 458 kJ / 108 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Chou rouge aux raisins secs et chorizo
35min
Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes
13 godz.
Purée aux trois racines
45min
Compotée pomme-betterave aux épices
20 Min
Velouté de céleri à la poire et aux noix
50min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45min
Purée de céleri
25 Min
Compote de rhubarbe
1 godz. 5 min
Mousseline de céleri-rave
45min
Purée de panais et légumes d'hiver
40min
Purée panais potiron
45min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40min