Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de petits pois frais, avec les cosses
- 80 g d'oignon blanc, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 4 brins de menthe fraîche, équeutés
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580 kJ / 139 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de chou-fleur
30min
Velouté d'épinards au chèvre
35 min
Velouté butternut-poivron rouge
30min
Velouté glacé aux petits pois
40min
Crème de petits pois
40min
Soupe de courgette et menthe
35 min
Velouté de petits pois Chef Laurent CLEMENT
30min
Soupe de petits pois, épinards et amandes
30min
Velouté de petits pois, quenelle de fromage
40min
Velouté de courgette et roquette
35 min
Velouté de carottes à la coriandre
35 min
Soupe de petits pois à la menthe
25min