Gaspacho concombre-feta

Gaspacho concombre-feta

4.4 197 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • 2 concombres lavés, épépinés et coupés en tronçons
  • 2 gousses d'ail
  • 2 c. à soupe de feuilles de menthe fraîche ciselées et un peu pour le service
  • 150 g de yaourt à la grecque
  • 3 c. à café d'huile d'olive
  • 1 c. à café de vinaigre de xérès
  • 3 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée
  • 120 g de feta émiettée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 166.3 kcal / 695.9 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 331.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...