Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 20 g d'huile d'olive
- 800 g de carottes, coupées en morceaux
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
- 300 g de lait demi-écrémé
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de chou-fleur
30min
Soupe de panais
35min
Douceur de carotte à l'orange WW (ex- Weight Watchers®)
35min
Velouté de carotte, pomme et curry
50min
Crème de petits pois
40min
Crème de chou-fleur
40min
Potage au poireau
30min
Crème d'endive au colombo
30min
Soupe au lait
20min
Velouté de patate douce et de pois chiches
35min
Crème de courgette au bleu
25min
Crème de lentilles corail
35min