Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes
- 20 g d'huile d'olive
- 800 g de carottes, coupées en morceaux
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
- 300 g de lait demi-écrémé
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de patate douce et de pois chiches
35 min
Soupe de laitue
35 min
Crème de courgette au bleu
25 min
Soupe de panais
35 min
Potage au poireau
30 min
Crème de petits pois
40 min
Crème de chou-fleur
40 min
Velouté de courgette
25 min
Crème d'endive au colombo
30 min
Crème de lentilles corail
35 min
Velouté de carotte, pomme et curry
50 min
Velouté d'épinards au chèvre
35 min