Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g de beurre
-
1000
g de petits pois frais
lub 1000 g de petits pois surgelés - 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 187 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de petits pois, quenelle de fromage
40 Min
Velouté de champignons
20 min
Crème de courgette au bleu
25 min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Crème de chou-fleur
30 min
Crème de chou-fleur
40 Min
Velouté de courgette
25 min
Crème de lentilles corail
35min
Soupe de petits pois au mascarpone et au basilic
25 min
Velouté de poivron rouge
35min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Crème de carotte
30 min