![Coppe di gamberi e fagioli cannellini Coppe di gamberi e fagioli cannellini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AD3767F9-35D6-45EB-A4A0-953385870A19/Derivates/7F394E6F-5792-48A3-95BE-78DE72BB5A65.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 400 g di gamberetti sgusciati, privati delle interiora e lavati
- 10 cubetti cubetti di ghiaccio
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 460 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati e sciacquati
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4008 kJ / 958 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Błonnik
- 26.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1j
Orata al sale
40min
Insalata di mare
1 Std. 30 Min
Pesce spada con fagiolini e olive
40min
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1j
Insalata di mare in vasetto
50min
Salmone al cartoccio con salsa al melograno, fonduta di porri e patate al vapore
55 Min
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30min