Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 zucchine tonde
- 1100 g di acqua
- 60 g di cipolla
- 20 g di burro
- 50 g di pancetta di maiale a cubetti
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 4 uova
- 4 cucchiai di panna acida (30% di grassi)
- fior di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1245 kJ / 300 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min
Melanzane ripiene light
1h
Zucchine ripiene
1h 10 min
Cocottine alle zucchine e menta
40min
Zucchine ripiene alla marinara
1h 25min
Sformato di finocchi
1h
Asparagi alla parmigiana
50min
Fiori di zucca ripieni
1h
Zucchine tonde ripiene con porri e uvetta
1h 30min
Finocchi ripieni
1h
Peperoni alla piemontese
55min