![Fettine di lonza in crema di prugne Fettine di lonza in crema di prugne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20cd02c8-023c-46fa-a478-1e257bbf2b58/Derivates/6aa0b075-4aa7-47b8-a0d2-716c8eecf4c9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di prugne
- 70 g di mela, sbucciata e a pezzi
- 100 g di prugne secche denocciolate a pezzi
- 20 g di zucchero di canna
- 20 g di aceto di mele
- 250 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 15 g di cipolla
Lonza
- 800 g di lonza di maiale
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 700 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo al limone
50min
Salsiccia, zucca e patate con salsa
50min
Involtini di tacchino con riso basmati
40min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35 min
Pesce bianco e cozze in salsa piccante e harissa
1 Std. 10 Min
Costolette di agnello con purè di patate e spinaci
1j
Rollè di pollo e radicchio
45min
Pollo, pancetta e olive
35min
Lonza alla salvia
1 Std. 10 Min
Petto di pollo con funghi e verdure
1j
Straccetti di vitello al vino bianco
30min
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1j