Riso basmati integrale con carciofi e mazzancolle

Riso basmati integrale con carciofi e mazzancolle

4.3 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 16 code di mazzancolle pulite ed eviscerate
  • 400 g di cuori di carciofo puliti, a fettine
  • 1 pezzo di radice fresca di zenzero (2-3 cm)
  • 750 g di acqua
  • 5 g di sale rosa
  • 200 g di riso basmati integrale (tempo di cottura 10 minuti)
Citronette
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 2 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 413 kcal / 1728 kJ
Białko 22.6 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 44.1 g
Błonnik 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...