Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi

Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi

4.1 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 3 foglie di menta fresca, lavate
  • 3 foglie di salvia fresca lavate
  • 4 foglie di basilico fresche lavate
  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 40 g di vino bianco secco
  • 1 cucchiaio di succo di arancia
  • 4 fette di pesce spada (600 g circa)
  • 40 g di olive taggiasche denocciolate
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato
  • 4 pizzichi di sale
  • 500 g di acqua
  • 200 g di finocchi puliti e a fette sottili
  • 1 arancia pelata a vivo, a fettine

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 30.5 g
Kalorie 1381 kJ / 330 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...